Stadsbrouwerij Kordaat
0
Inloggen
Volg Brouwerij BrouwerijCasimir op Facebook Volg Stadsbrouwerij Casimir op Instagram

De reis van een brouwer:

Van Passie naar Realiteit

Mijn verhaal begint op 18 januari 1984 in het prachtige Limburgse Weert.
Na mijn middelbare schooltijd besloot ik mijn horizon te verbreden en te studeren aan de MTS in Roermond. Hoewel ik graag met mijn handen bezig was, voelde ik dat mijn hart niet volledig lag bij de theoretische lessen. Een droom die altijd in mijn gedachten leefde, kreeg nieuw leven toen ik solliciteerde bij de Koninklijke Landmacht. Na de keuringen werd ik aangenomen als onderofficier, wat het begin was van een carrière bij defensie.

Met twee uitzendingen en levenslange vriendschappen op zak, moest ik in 2015 helaas buiten defensie verder kijken vanwege een bezuinigingsronde. Op dat moment runde ik al enige tijd "Bierhuis Milan" en verzorgde ik regelmatig bierproeverijen. Bovendien was ik al begonnen met het brouwen van mijn eigen bieren.

Begin 2015 kreeg ik de kans om rondleider en winkelmedewerker te worden bij de Hertog Jan brouwerij in Arcen, een geweldige kans die ik met beide handen aangreep. Ondanks mijn plezier in deze rol, bleef het verlangen om zelf achter de brouwketels te staan smeulen. Ik nam mijn zelfgebrouwen bieren mee naar Hertog Jan, waar mijn collega's, inclusief meesterbrouwer Gerard van de Broek, enthousiast reageerden. Toen er een vacature voor een extra brouwer ontstond, hoefde Gerard niet lang na te denken en kon ik eind 2015 als professioneel brouwer aan de slag.

In de brouwerij begon mijn opleiding, waar ik leerde hoe het brouwproces in een grotere brouwerij verliep. Ik kende het bierbrouwproces al vanuit mijn hobby thuis, maar hier leerde ik alles op professioneel niveau. Na de brouwzaal volgde de bottelarij, waar ik me verdiepte in het bottelen van het bier, en tot slot de filtratie, de laatste stap voor het bier naar de consument gaat.
Binnen een razendsnel tijdsbestek van 2 jaar doorliep ik de gehele opleiding tot allround brouwer en maakte ik me de brouwerij eigen. Daarnaast voltooide ik in 2020 de opleiding tot zytholoog in België, waarmee ik mezelf een echte bierkenner mag noemen.

De droom van een eigen brouwerij heeft altijd in mijn gedachten gespeeld, en hoewel ik met plezier bij Hertog Jan werkte, bleef het bloed waar het niet gaan kon. In 2016 richtte ik Brouwerij Kordaat op, waar heerlijke bieren worden gebrouwen die voortkwamen uit mijn hobby. In 2018 veranderde ik de naam naar de huidige naam, en werden de eerste bieren officieel op de markt gebracht.

Het eerste jaar was een leerjaar met een beperkte productie, maar het jaar daarop verdubbelde de afzet van de bieren en dit herhaalde zich het jaar daarna. Met een knipoog naar mijn klanten grap ik soms dat ik eigenlijk teveel bieren heb, maar ik geniet ervan om verschillende stijlen te brouwen. Ik zou het liefst nog veel meer maken en ben altijd op zoek naar mogelijkheden om dit waar te maken.
FJ Design

Welkom bij Stadsbrouwerij Casimir

U moet minimaal 18 jaar oud zijn om de website te bezoeken.

Voer uw geboortedatum in: