Stadsbrouwerij Kordaat
0
Inloggen
Volg Brouwerij BrouwerijCasimir op Facebook Volg Stadsbrouwerij Casimir op Instagram

Van passie tot vakmanschap

In 2007 word er een aantal keer gevraagd om het bier te regelen voor een feestje omdat de organisatoren meer bezig waren met wijn.
Na wat verdieping te zoeken in verschillende soorten en smaken begint er zich langzaam een grote interesse te ontwikkelen in bier en zo word er langzaam begonnen met het uitproberen van het brouwen. In het begin nog met extracten in blik maar al snel echt met mout.
Er word veel uitgeprobeerd en de droom van een eigen brouwerij ontstaat langzaam ook al.
Een paar jaar later worden er vaak proeverijen georganiseerd en word er gestart met de studie zythologie (bierkunde) in Belgie.... waar anders...
Toch blijkt de passie vooral erg groot te zijn voor het brouwen van bier en uiteindelijk word in 2016 de stap gezet van hobbybrouwer naar een professionele brouwerij.

Vanwege de achtergrond met defensie en het feit dat ik zelf veteraan ben werd er voor de naam Kordaat gekozen omdat dit staat voor daadkracht en moed. Een van de doelen die ik voor ogen heb is het helpen van veteranen die het moeilijk hebben door bijvoorbeeld PTSS of op een andere manier afstand hebben tot de arbeidsmarkt, door ze een besteding van de dag te bieden waardoor ze mogelijk in de toekomst weer aan het werk kunnen.

Helaas kiest in 2018 een grote supermarkt keten ervoor om met onze naam aan de haal te gaan en de term die voor mij zoveel betekend belachelijk te maken...

Omdat een juridische strijd weinig zin heeft tegen een grote onderneming besluiten we verder te gaan onder een nieuwe naam, Brouwerij Casimir.
 
FJ Design

Welkom bij Stadsbrouwerij Casimir

U moet minimaal 18 jaar oud zijn om de website te bezoeken.

Voer uw geboortedatum in: